دفتـــر بال (مرد بالدار(

BalMag

نشریه ادبی بال

بال یک نشریه مستقل اینترنتی است، که به ادبیات روسی اختصاص دارد و می کوشد خوانندگانش را با چهره های برجسته معاصر و قدیمی ادبیات روسی و نیز آثارشان آشنا نماید. بخش عمده مطالب نشریه ترجمه است. عنوان نشریه از ...

درباره نشریه      مشاهده مطالب
BalMag

RusieiDigar

نشریه روسیه‌ای دیگر

روسیه ای دیگر دریچه ایست به نمایی دیگر از سیاست و جامعه روسیه که متفاوت با تصویر بازتاب یافته در رسانه های عمده ایران و جهان است. دریچه ای به سوی عدالت طلبی ها و تلاش برای دستیابی به یک جامعه باز و بازتاب صداهای ناشنیده یا کمتر شنیده شده...

درباره نشریه      مشاهده مطالب
RusieieDigar

PolMag

نشریه پُل (زبان، فرهنگ و ادبیات لهستانی)

از جمله اهداف اصلی «پُـل» فراهم ساختن منابع معتبر یادگیری زبان لهستانی برای خوانندگان فارسی زبان است. در هر شماره بخش‌هایی از دروس کتاب «Po polsku w rok» (لهستانی در یک سال) نوشته اُسکار اِی. سوان، استاد دانشگاه پیتسبورگ امریکا، با توضیحات...

درباره نشریه      مشاهده مطالب
PolMag

Paiz

نشریه پاییــــز

رسیده ام به آخر فصلی که مرگ شاعرانگیم بود، شروع تازه برگی به روی جاده تنها، تپیدن دل جاده میان باد پریشان، غریو باد پریشان میان بارش باران...

درباره نشریه      مشاهده مطالب
Paiz

FelestineAzad

نشریه فلسطیــن آزاد

در خیابان های حیفا گام برمی دارم و نام تو را بر فراز باغ های ایرانی در کنار نام تمام آن ها که به خاطر خلق سرگردان فلسطین، زیتون های سبز امید را با سرخ ترین خون ها آبیاری کردند، در کنار نام خالد که روزی به حیفا باز می گردد، که روزی با افتخار ...

درباره نشریه      مشاهده مطالب
Free Palestine

Кrilo

نشریه Крыло

Я не могу летать в своей реальной жизни. Мои крылья сломаны. Я летаю только в своих мечтах, где мои крылья свободны...

درباره نشریه      مشاهده مطالب
Krilo

Ala

نشریــه Ala

Non posso volare nella mia vita reale. Le mie ali sono rotte. Volo solo nei miei sogni dove le mie ali sono libere...

درباره نشریه      مشاهده مطالب
Ala

DustiazOstralia

دوستی از استرالیـــا

دونالد چالمرز دوستی از استرالیاست، که تو پاییز 94 وقتی دانشگاه تهران بودم باهاش آشنا شدم. این دوست بسیار عزیز و فعال حقوق بشره، مطالب این وبلاگ ترجمه ای از نوشته های دونالده که برای تشکر و قدردانی از مهربانی ها و دوستی هاش ایجاد شده...


مشاهده وبلاگ
Ala

MyLibrary

کتابخــانه من

توضیحاتی یافت نشد...


مشاهده وبلاگ
Ala

 درباره سایت 

Site Profile Photo

به رویاهایت چنگ بینداز،
چراکه اگر رویاها بمیـــــرند،
زندگی به پرنده شکسته بالی بدل خواهد شد،
که پرواز نمی تواند.

(لنگستون هیوز)

نشریه روسیه‌ای دیگر : Rusieidigar

مصاحبه با «آلکسی لیونف» عضو جوان حزب دموکرات یابلاکا از شهر چیبوکساری

مصاحبه با «آلکسی لیونف» عضو جوان حزب دموکرات یابلاکا از شهر چیبوکساری

چه زمانی تصمیم گرفتی فعالیت های سیاسی خودت رو شروع کنی و انگیزه های اصلیت چی بوده؟
من فعالیت های اجتماعی خودم رو به طور فعالانه از دو سال پیش شروع کردم. تا قبل از اون کاملاً غرق در درس و تحصیل بودم. البته دانشجوی خیلی فعالی بودم و سعی می کردم تو همه مراسم ها شرکت کنم. حتی اسمم رو دیوار یادبود دانشجوهای برتر ثبت شده.
به مروز زمان با خودم بیشتر به ساختار علمکرد حکومت کشورم فکر کردم. سوالات متعددی برام پیش اومد، که حکومت نمی تونست پاسخی براشون داشته باشه. اینکه به کدوم سمت حرکت می کنیم؟ جزئی از کدوم کل هستیم؟ و چه آینده ای در انتظار مونه؟ آدم باید جواب این سوالات رو پیدا کنه. اصلی ترین انگیزه من تغییر زندگی همشهریانم به بهترین شکل ممکن بود.


چرا این حزب رو انتخاب کردی؟
گزینه های زیادی پیش روم نبود. من جزو ستایشگرای کمونیزم و استالینیزم نیستم، درحالی که بخش اعظم احزاب حاضر در پارلمان روسیه این طور هستن. دلیلش هم به باور من اینه، که کشور ما همچمنان به گذشته ای چشم دوخته، که دیگه برنمی گرده.
حزب یابلاکا تنها حزب آلترناتیو موجود در روسیه ست. این حزب به دنبال تحقق دموکراسی، رسانه های مستقل، آزادی بیان، صلح و عدم وجود زندانی سیاسیه. من به این چیزها احساس نزدیکی بیشتری می کنم و به همین خاطر هم یابلاکا رو انتخاب کردم.


اصلی ترین فعالیت سیاسی تو در دوران تحصیل در دانشگاه و بعد از فارغ التحصیلی چی بوده؟
در دوران تحصیل دغدغه اصلی من دانش افزایی و کسب مهارت بود. خیلی جوون بودم و علاقه ای به سیاست کشور و زندگی سیاسی نداشتم. اما علاقه بعدها به وجود اومد. به هر ترتیب سیاست نادرست روی همه تاثیر می ذاره، ولی این مساله با زمان حل می شه.
فعالیت اصلی من بعد از فارغ التحصیلی شروع شد. کم کم علاقه به فعالیت سیاسی در من به وجود اومد و رشد کرد. من به همراه تیمم در انتخابات دومای روسیه شرکت داشتم. ما میزگردهای مختلفی برای بحث درباره مسائل داغ روز منطقه خودمون ترتیب می دیم، برای زندانیای سیاسی نامه می نویسیم، ویدئوهایی با مضمامین سیاسی درست می کنیم. من به این کارها واقعاً علاقه دارم و معتقدم، که این فعالیت های سیاسی و اجتماعی برای منطقه ای که ساکنش هستیم کاملاً ضروری و حائز اهمیته.


به عنوان یه عضو جوان حزب یابلاکا قصد داری چه چیزی رو در روسیه تغییر بدی؟
قبل از هر چیز می خوام نگرش حکومت نسبت به مردم رو تغییر بدم. نیازهای مردم در این کشور نادیده گرفته میشه. درحالی که هدف و برنامه اصلی هر حکومت و دولتی باید بهتر کردن زندگی شهروندانش باشه. در حال حاضر اوضاع به این شکل نیست.

به آینده امیدوار هستی؟
ما اینجا هستیم تا آینده رو بسازیم، نه اینکه ازش بترسیم.

جایزه صلح نوبل برای ماریا رسا و دیمیتری موراتف

جایزه صلح نوبل برای ماریا رسا و دیمیتری موراتف

جایزه صلح نوبل برای ماریا رسا و دیمیتری موراتف یک پیروزی برای آزادی مطبوعات در سراسر جهان
 اگنس کالمار دبیر کل سازمان عفو بین الملل در خصوص کسب جایزه نوبل صلح توسط دیمیتری موراتف به خاطر مبارزه برای آزادی بیان در روسیه گفت:  
 «دیمیتری موراتف همچون صخره ای محکم برای حمایت از رسانه های آزاد در روسیه بوده و روزنامه اش بدون هیچگونه ترسی با وجود خطر فزاینده مرگ در فضای روزنامه نگاری کشور سرسختانه به فعالیتش ادامه داده است. او یکی از معدود کسانی است، که توانسته همچنان با قدرت به کار روزنامه نگاری خود بپردازد. ما به خاطر این همه فعالیت حرفه ای خستگی ناپذیر و شجاعت نه تنها به آقای موراتف، بلکه به تمام روزنامه نگاران روسی که حین انجام کارشان متحمل مشقات فراوان شده اند، تبریک می گوییم و به آن ها درود می فرستیم. مقامات روسی باید به این جایزه صلح احترام بگذارند و به حملات شدید خود به آزادی مطبوعات پایان دهند».

دیمیتری موراتف یکی از بنیانگذاران ر وزنامه «نوایا گازتا» (روزنامه جدید) در سال 1993 است و از آن زمان وظیفه سردبیری نشریه را به عهده داشته است. بنابر اطلاعات کمیته حمایت از روزنامه نگاران حداقل 6 تن از روزنامه نگاران این نشریه از جمله آنا پالیتکوفسکایا حین انجام کار به قتل رسیده اند. موراتف و تیمش در تمام طول این سه دهه و در میان حملات، تهدیدات مداوم و محکومیت به زند ان کوشیده اند اطلاعات شفاف و مورد نیاز را  در اختیار جامعه روسیه قرار دهند. در ماه های اخیر فعالیت تعداد زیادی از رسانه ها و روزنامه نگاران با عناوینی همچون «نهاد نامطلوب» یا «عامل بیگانگان» متوقف شده یا با فشار های اداری و مالی سخت روبه رو شده است.
 
منبع: وبسایت سازمان عفو بین الملل
amnesty.org

دانلود فایل نشریه روسیه ای دیگر (شماره 1)

دانلود فایل نشریه روسیه ای دیگر (شماره 1)

پس از فروپاشی شوروی و رشد ناسیونالیزم در میان جمهوری های جدا شده روسیه، گرایش به اسلام افراطی با حمایت برخی کشورهای مسلمان دیگر در روسیه فزونی یافت و با رشد روزافزون شکاف میان این گروه ها و جامعه و حرکت های افراطی و تروریستی، اسلام افراطی و طرفدارانش به تهدیدی جدی برای جامعه روسیه تبدیل شدند. مطلب منتشر شده در روزنامه نیزاویسیمایا گازتا به تحلیل این موضوع، بررسی موقعیت کنونی افراطیون در روسیه و شیوه های مقابله با آن ها می پردازد.

.

دانلود فایل PDF « نشریه روسیه‌ای دیگر » شماره 1 (فروردین 1401)

دانلــود PDF

37 صفحه - 1.4 مگابایت